Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
                                                    Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.
                                                               ΧΡΟΝΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1981
                                                ΑΡΙΘΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ  318 ΕΙΔ.2919/3-3-82
                                                                                     www.poeidd.gr

                                                                                      
                                                                                                                                                            Αθήνα 02.02.2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016, καλώντας τα μέλη της στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 π.μ. Το σχέδιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος -ό,τι έχει πλέον απομείνει-, μετατρέποντας την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση του εργαζόμενου.  Παράλληλα, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους, ενώ διαλύει ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε πλήρως ανταποδοτικό.

Οι εργαζόμενοι θα αναγκάζονται να καταφύγουν στην ιδιωτική ασφάλιση για να έχουν στοιχειώδεις παροχές υγείας ή στοιχειώδης σύνταξη στα γεράματα. Με τον τρόπο αυτό ενισχύονται οι μεγάλοι ασφαλιστικοί όμιλοι, τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα δηλαδή, ενώ η ασφάλιση παύει να είναι εργατικό κεκτημένο και μετατρέπεται σε ατομική υποχρέωση του εργαζόμενου.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες περί τέλους των αντιλαϊκών Μνημονίων και ότι δεν θα υπάρξουν νέα βαριά μέτρα, συνεχίζει να προωθεί και ανακοινώνει ανερυθρίαστα νέα μνημονικά μέτρα, που καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, που συρρικνώνουν περισσότερο το εισόδημα των εργαζομένων, που στερούν την ελπίδα από τους ανέργους, που εξαθλιώνουν τους συνταξιούχους.

Η Ε.Ε. της ΠΟΕΙΔΔ καταγγέλλοντας τις πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στη 24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016, καλώντας τα μέλη της σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 πμ.. Οφείλουμε να αντιδράσουμε στις αντεργατικές κυβερνητικές πολιτικές, να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις και να απαιτήσουμε  την απόσυρση του εκτρώματος σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, που οδηγεί στην απόλυτη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης!
Προστασία του δημόσιου – κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος,
με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: