Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Κανόνες Απόλυσης Εργαζομένων ΙΔΟΧ


 
     ΠΡΟΣ  : Υπουργείο Πολιτισμού                                                                                                                                                                                                                     Γραφείο Γενικής Γραμματέως
                                                                                                                                 
     ΘΕΜΑ :  Κανόνες Απόλυσης Εργαζομένων ΙΔΟΧ

Παρακαλούμε να δείτε με μεγάλη προσοχή το θέμα, καθώς θα πρέπει να οριστούν κάποιοι  κανόνες που θα καθορίζουν το ποιός μένει και το ποιός φεύγει. Σε άλλη περίπτωση υπάρχει ο φόβος να επιστρέψουμε  σε παλαιότερες  τακτικές απολύσεων προκείμενου να μην συμβεί αυτό. Το Σωματείο μας ,σας στέλνει μια πρόταση και σας καλεί να την κάνετε δεκτή.

  Όταν η Εφορείες Αρχαιοτήτων  προβαίνουν  σε απολύσεις για αντικειμενικούς, οικονομικούς λόγους, οφείλει να επιλέγει τους προς απόλυση εργαζόμενους, από το σύνολο αυτών, με κάποια συγκεκριμένα    κριτήρια. Έτσι, κατά την επιλογή του απολυτέου εργαζομένου της, συγκρίνοντας μεταξύ εκείνων που ανήκουν  στην ίδια ειδικότητα, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια της αρχαιότητας,  ηλικίας, οικονομικής και οικογενειακής κατάστασης, καθώς και αποδοτικότητας στην εργασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: